Billede
Projektanci zdrowego usmiechu

Konstruktører af sundt smil

Spectro Shade

Kronen med ideelt Valgt farve

En porcelænskrone laves på et dentallaboratorium. Arbejdet med kronen består i to vigtigste etaper: at give kronen en form og en farve. Den optimale effekt opnås når man ikke kan se forskellen mellem den nye krone og de andre tænder.

Det er ikke nemt at gengive tandens fulde farveskala på en porcelænskrone – det kræver en stor finfølelse og præcision. Hver tand ser anderledes ud, og dens farve ændres med tiden. Ved dsk. første øjekast er tandlægen i stand at sige noget kun om tandens farvegruppe (om den er gul, mere eller mindre grå osv.).

På dentallaboratoriet i vores klinik får vi udmærkede resultater på grund af det, at farven til patientens nye tænder vælges med et specielt Spectro Shade edb-udstyr. Vi foretager skanning af patientens tænder og laver dsk. farvekort for hver eneste tand. Spectro Shade system tillader at få en meget detaljeret analyse af de tre vigtigste komponenter, der er med til se farver:

  • lysstyrke
  • mætning
  • farve


Tandkortet, der er lavet ud fra denne analyse, giver mulighed for en perfekt afspejling af tandens naturlige farve på hver del af den nye krones overflade. Og senere, på dentallaboratoriet, skal dentalteknikker følge de anvisninger, der fremgår af tandkortet. Med alle oplysninger, der gemmes i edb-maskinen, kan man også foretage en analyse af patientens smil og bestemme tandens udseende i dagslys eller halogenlys, og selv i diskoteklys.