Billede
Projektanci zdrowego usmiechu

Konstruktører af sundt smil

Rodbehandling

Patienten har chance for at have glæde i mange år af en effektivt rodbehandlet tand.

Rodbehandling (endodontisk) er en mulighed for meget beskadigede tænder. Den går ud på, at fjerne den inficerede eller død pulpa fra kammeret og den beskadigede nerve, samt bakterier fra rodkanaler af en given tand, og dernæst udfyldes kanalerne med specielle materieller. Betingelsen for at kunne redde tanden er en præcis gennemførelse af alle faser. Afgørende for en succesfuld behandling er at man finder alle, selv de mindste rodkanalers, mundinger og renser og udfylder dem nøjagtigt.

På klinikken HAHS anvender vi de mest moderne teknologier og behandlings metoder. Vi har 5 pladser til endodontisk behandling til rådighed for vore patienter. Hver af dem er udstyret med mikroskop og endometer.

Tid:

Takket være vores avancerede teknologier kan vi i de fleste tilfælde udføre en komplet procedure i løbet af ét besøg. Den behøver ikke at vare flere uger, hvilket var standard praksis indtil for ikke så længe siden.

Procedure:

Proceduren for rodbehandling på vores klinik omfatter bl.a.:

Røntgenbilleder: digitale røntgenbilleder tages før behandlingen begynder (til vurdering af udgangssituationen), under forløbet og til slut (som kontrol af dens forløb).

Mikroskop gør det muligt, at kigge ind i kanalens indre og udføre korrekt behandling under mange ganges forstørrelse: at rense nøjagtig, opbygge og udfylde alle kanaler (nogle kanaler kan ikke ses uden mikroskop).

Endometer gør det muligt at måle længden af en rodkanal med stor nøjagtighed. En almindelig anvendt metode til måling af kanalens længde, som kun er baseret på røntgenbilleder, svigter meget ofte.

Kofferdam – en lille gummidug, som spændes rundt om den tand, der skal behandles, hjælper til at isolere den fra de andre tænder. Dermed dannes en aseptisk barriere, giver nemmere adgang til behandlingsområdet, dækker  spiserøret og gør tandlægens arbejde mere komfortabelt og sikkert.

Laser og ozon – brug af dette udstyr forhøjer effektiviteten af endodontisk behandling. Deres bakteriedræbende egenskaber har særlig betydning i tilfælde af infektioner rundt om rodkanalerne.

Præcis opbygning af en rodbehandlet tand ved hjælp af mikroskop forhøjer i væsentlig grad kvaliteten af behandlingen. I mange tilfælde muliggør dette også gentagen rodbehandling af tænder, som tidligere har fået forkert rodbehandling. Som følge heraf får patienterne mulighed for at beholde tænder, som de i starten ikke havde troet.