Billede
Klinika

Konstruktører af sundt smil

Media

29 maj 2017

Eksotisk minde fra ferien: nye tænder

Reportage fra det tyske TV-program SUPER.MARKT

I Tyskland er de private husholdningernes udgifter til tandlægebehandling eksploderet i de senere år, og det bliver derfor mere attraktiv at holde ferie i Polen, samtidigt med at man får lavet nye tænder. En kvindelig  journalist besluttede at undersøge, om behandling i Polen er på et lige så højt niveau som i Tyskland samt, hvorfor den tilbydes til langt lavere priser. De tyske sygekasser fraråder ikke at få lavet tandbehandling i udlandet.  En repræsentant for en tysk sygekasse bekræfter, at tandlægerne i udlandet er ligeså pålidelige som tyske tandlæger. 

15. maj 2013

Implantater fra Polen: høj kvalitet til gunstig pris

Artikel i det tyske magasin FOCUS

Nødvendigheden af protetiks behandling med materialer af høj kvalitet er forbundet med store omkostninger for patienter. Tilskud som ydes fra tyske sygekasser dækker ikke alle omkostninger i forbindelse med sådanne behandlinger. Mange patienter ser sig nødsaget til at optage lån, eller også helt at give afkald på behandlingen. Implantater som blev indsat i Polen, bl.a. på Klinikken HAHS, er et attraktivt alternativ for dem.

maj 2013

På højeste niveau

Artikel i branchemagasinet TPS

Redaktionen for en branchemagasin for tandlæger har rost Klinikkens HAHS for dens internationale tilgang, den høje kvalitet af klinikkens ydelser, samt de moderne løsninger som klinikken tilbyder. Datteren af klinikkens grundlægger, implantolog dr. Joanna Hahs-Gaborska , har i et omfattende interview fortalt om klinikkens historie samt om fremtidsplanerne.

6. oktober 2011

4 tandlæger og 1 krone

Artikel i det tyske ugeblad SUPERillu

Fire tandlæger, fire behandlingsalternativer. Klinikken HAHS er som den eneste i Polen at finde på en sammenligningsoversigt af polske og tyske tandlægepraksisser. Artiklen beskriver patienternes erfaringer og synspunkter. Konklusioner er, at der hos Klinikken HAHS i Szczecin ydes tandbehandling på verdens højeste niveau, men på gunstigere vilkår end i Tyskland.

25. september 2011

For at spare penge på implantater, rejste jeg helt til Polen"

Artikel i det tyske ugeblad "Bild am Sonntag''

Mange tyske patienter vælger behandling i Polen, fordi de på den måde kan vælge den bedste protetiske løsning. Tandlægebehandling tilbydes i Polen til gunstigere pris end i Tyskland. Nogle klinikker har endda indgået kontrakter med tyske sygekasser. Hr. Wolfgang Krause, patient hos Klinikken HAHS, medgiver i artiklen, at han er meget tilfreds med den behandling, han har fået i Szczecin.

9. maj 2009

Reportage i TVN24

Patienter fra udlandet som benytter medicinske tjenesteydelser i Polen har ud over behandlingen planer om at holde ferie her, gøre brug af hotelydelser, gastronomi og kulturelle tilbud. Omfanget af dette fænomen fremmer udviklingen af servicesektoren i byerne, som besøges af udlændinge. En af de i reportagen præsenterede byer er Szczecin, der besøges af patienter, som får behandling hos Klinikken HAHS.

25. april 2009

U giver mulighed for at benytte sig af billigere medicinsk behandling i udlandet.

Artikel i det tyske dagblad Märkische Allgemeine

Uanset hvor vi vælger at få medicinsk behandling, skal omkostninger forbundet dermed, i henhold til EU-lov, refunderes på de samme betingelser. Tandlægebehandling og øjenoperationer er eksempler på behandlinger, som udføres uden for Tysklands grænser til en meget mere attraktiv pris. Flere og flere patienter beslutter sig til at benytte sig af denne mulighed. Klinikken Hahs i Szczecin er præsenteret i artiklen som et sted, der hvert år besøges af rigtig mange patienter fra udlandet, især fra Tyskland og Danmark.

18. november 2008

Reportage i TVN24

Patienter fra hele verden søger mulighed for at få medicinsk behandling uden for deres eget lands grænser. De vælger de klinikker og sygehuse, som kan hjælpe dem med behandling af helbredsproblemer og samtidig sparer dem penge. Fænomenet med medicinsk turisme i Polen har teamet fra TVN præsenteret bl.a. ved at bruge Klinikken HAHS i Szczecin som eksempel.

maj 2008

Tandlægeture fra Norden

I en uddybende artikel, analyserer magasinet Baltic Panorama de såkaldte tandlægeture. Patienter fra Skandinavien besøger oftest Stettin (Szczecin). Klinikken HAHS hører til de største og mest moderne klinikker, der vælges af patienterne, der beslutter sig til behandling i Polen.

8. oktober 2007

DEN MEDICINSKE TURISME BLOMSTRER I POLEN

Artiklen fra Gazeta Wyborcza

For massager, plastik kirurgi og nye tænder har udlændingene i løbet af sidste år brugt herhjemme i det mindste 65 mio. dlr. I år skal de bruge min. en tredjedel mere. På HAHS-klinikken i Stettin bliver ca. 50 udenlandske patienter fra hele Europa hver måned behandlet.

8. oktober 2007

Den medicinske turisme blomstrer i Polen

Artiklen fra Gazeta Wyborcza

For massager, plastik kirurgi og nye tænder har udlændingene i løbet af sidste år brugt herhjemme i det mindste 65 mio. dlr. I år skal de bruge min. en tredjedel mere. På HAHS-klinikken i Stettin bliver ca. 50 udenlandske patienter fra hele Europa hver måned behandlet.

9. juli 2007

Jeg fik behandling i udlandet

Artikel i det tyske magasin FOCUS

I det tyske magasin Fokus kan man læse historier fra patienter, der har fået behandling i udlandet. Artiklen viser, hvor meget der kan spares ved at vælge behandling i en af de i artiklen beskrevne klinikker

6. marts 2007

Polen: Billige tænder til tyskere

Tv-udsendelse fra NDR, Tyskland

Det kan være dyrt at få en ny tandprotese – især i Tyskland. Mange tyskere rejser for at få det billigere. I de polske byer Stettin og Warszawa får de ikke bare nye tænder til en mere gunstig pris, men også behandling af højeste kvalitet.

28. februar 2007

Titusinde at spare som tandturist

Artikel i det norske dagblad AFTENPOSTEN

Artiklen handler om en kvinde fra Norge, der har været patient på HAHS-klinikken i Stettin. Betjening af høj kvalitet samt andre fordele gør, at mange nordmænd er interesserede i at få tænderne behandlet i Polen.

23. februar 2007

Billige flyrejser i Europa hjælper læger og tiltrækker de festglade

Artikel i Herald Tribune

I artiklen kan man læse, hvordan billige flyrejser i Europa (bl.a. Ryanair) påvirker udvikling af visse brancher. HAHS-klinikken i den polske by Stettin er et positivt eksempel på denne tendens inden for den medicinske branche.

25. januar 2007

Tv-udsendelse fra WDR, Tyskland

Den tyske tv-station ARD i Nordrhein-Westfalen viste i "WELTWEIT"-programmet en reportage om tyske patienter, der fik behandling hos tandlæger fra HAHS-klinikken i den polske by Stettin.

August 2006

Tand for tand

Artikel i Ryanair Magazine

Tandbehandling kan godt koste en formue men omkostningerne afhænger af, hvor vælger vi at behandles. Polen gør p.t. sin position som et paradis for ,,tandturister” stærkere.

20. april 2006

Reportage i den tyske tv-station N-TV

I april 2006 har journalister fra N-TV besøgt HAHS PROTODENS klinik. Det filmmateriale, som er optaget under besøget, viser tandlægeturisme - fænomenet. Hovedpersoner i reportagen er patienter fra Tyskland, som på HAHS PROTODENS klinik har benyttet sig af muligheden for at få tandlægebehandling i udlandet

17. marts 2006

Polen – det nye centrum for helbred og pleje

Artikel i Rzczeczpospolita

I marts 2006 har Rzeczpospolita udgivet en artikel, om dynamisk udvikling af polske firmaer inden for dentalbranchen. HAHS-klinikken blev af artiklens forfattere nævnt, som et godt eksempel på et sådant firma.

28. januar 2006

Implantat er en god begyndelse

Artikel i Glos Szczecinski

I januar 2006 kunne man i Glos Szczecinski læse en samtale med dr. Joanna Hahs-Gaborska, om de moderne teknologier der bruges på HAHS-klinikken. Kroner, broer og proteser fremstillet ved hjælp af disse teknologier opfylder de højeste æstetiske krav.

13. juni 2005

Reportage i det tyske fjernsyn ARD

I juni 2005 har det tyske fjernsyn ARD udsendt en reportage om behandling på HAHS klinik.

12. juni 2005

Reportage med titlen "Medicinsk turisme i Europa"

Tysk radio Deutsche Welle

I juni 2005 har radioen Deutsche Welle udsendt en reportage, som blandt andet indeholdt et interview med direktøren for HAHS klinik. Samtalen koncentrerede sig mest om det stigende antal patienter fra Vesteuropa, som får behandling på klinikken.

21. maj 2005

Artikel i den tyske Frankfurter Rundschau

I nyt lys. Stettin - i sin tid Pommerns perle – bliver efter Polens indtræden i EU igen til et centrum. HAHS klinik i Stettin nyder stigende interesse fra vesteuropæiske patienter. Antallet af tyskere og skandinaver, som beslutter sig for en behandling på klinikken, stiger kraftigt.

27. april 2005

Glæde for indkøb på de anden side af grænsen

Artikel i det tyske magasin STERN

Et år efter Polens indtræden i EU opdager flere og flere tyskere, svenskere og danskere den baltiske by Stettin som et indkøbsmekka. Tandbehandlingen tilbudt af HAHS klinik i Stettin vinder også stigende popularitet blandt patienter fra Vesteuropa.

6. april 2005

Spree Radio (Tyskland)

Den 6. april 2005 har Spree Radio udsendt et interview med direktøren for HAHS klinik. Samtalens hovedemne var tandlægeservice af høj kvalitet samt patienter fra Vesteuropa og Skandinavien.

1. april 2005

Til kirurg med en rabat. Medicinsk turisme til Østeuropa

Reportage i den tyske tv-station 3 SAT

I april måned har tv-stationen 3 SAT vist en reportage optaget på HAHS klinik, hvor hovedpersoner var patienter fra Tyskland, Danmark og Sverige.

16. marts 2005

Les dents des Berlinoises refaites en Pologne

Artikel i det franske dagblad Le Figaro

I marts 2005 fik det franske dagblad Le Figaro interesse for HAHS klinik og præsenterede den for franskmænd i artiklen med titlen "Les dents des Berlinoises refaites en Pologne".

26 februar 2005

Implantater – det perfekte smil

Artikel i Glos Szczecinski

I februar 2005 kunne man i Glos Szczecinski læse en samtale med dr. Joanna Hahs-Gaborska, om de nyeste implantatløsninger der anvendes på HAHS-klinikken.

4. februar 2005

Flotte tænder til en attraktiv pris

Reportage i den tyske tv-station RBB

Tv-stationen RBB har i programmet "RBB o 6" udsendt en reportage om Implantat- og Tandreguleringsklinik HAHS. Hver femte tyske patient tager på tur til tandlægen i nabolandet Polen. Der er mange grunde hertil.

4 . Februar 2005

Italiensk radio

I februar 2005 har der været en udsendelse på den italienske radio, hvor man drøftede interessen for den tandlægeservice, som tilbydes af tandlæger i Polen. Forfattere har præsenteret HAHS klinik i Stettin som et godt eksempel, der illustrerer årsager til dette fænomen.

7. november 2004

Tandlægeturisme i Polen.

Fjernsynsudsendelse på tysk tv: NDR.

Programmet DAS! på fjernsynskanalen NDR har vist et indslag om tandbehandling på Hahs Dentalklinik.

3. oktober 2004

Fa smilet tilbage i Polen

Artiker i SØNDAGSAVISEN

Tandsmerter er næsten ligefrem proportional med lommesmerter i Danmark. I Polen behøver regningen fra tandlægen ikke at trække tænder ud.

25. august 2004

Til Polen for plombe

Rzeczpospolita

Moderne stuer, billigere behandling og komfortable vilkår.

23. august 2004

Til tandlæge i Polen. Lang rejse for behandling til halv pris

DPA meddelelse (Tysk Presseagentur)

Hver femte patient kommer fra Tyskland.

2. august 2004

Fjernsynsudsendelse i tysk ZDF fjernsyns

I program "Morgenmagazin" på ZDF station er vist materiale om tandbehandling på Hahs Klinik.

26. juli 2004

Tysk boom i Szczecin

Artikel i Rzeczpospolita

Efter tandbehandlingen arrangerer tandlæger golfspil for deres patienter, supermarkeder giver reklamespots i tysk fjernsyn...

11. juli 2004

Besøg Wawel og tandlægen

Artikel i Newsweek Polska

Den Gamle By i Gdansk og mazuriske søer er ikke de mest populære rejsesteder i Polen for de tyske turister. I dag er det polske dentalklinikker, der er den største turistattraktion .

29. maj 2004

Implantater, hvem, hvornår og hvorfor

Artikel i Glos Szczecinski

I maj 2004 publicerede Glos Szczecinski en samtale med dr Joanna Hahs-Gaborska om dentalbehandling med implantater, der tilbydes af vores Klinik.

3. maj 2004

Tyskland/Polen medicinsk turisme

Fjernsynsudsendelse på den tyske DEUTSCHE WELLE station

Deutsche Welle fjernsynsstation udsendte materialet om tandbehandling på Hahs Dentalklinik

maj 2004

Fjernsynsudsendelse på tysk MDR station

I maj 2004 udsendte MDR fjernsynsstation materialet om tandbehandling på Hahs Klinik.

13. april 2004

Gode priser - god behandling

AFP meddelelse (Fransk Presseagentur)

Behandlung in polnischen Dentalkliniken deutlich günstiger. Tandbehandling på polske dentalklinikker er økonomisk mere fordelagtig. Artikel af en journalist fra den tyske AFP afdeling, publiceret den 3. marts 2004

16. februar 2004

Fjernsynsudsendelse på tysk RTL station

Fjernsynsudsendelse om Hahs Protodens Klinik af den 16. februar 2004 i program EXTRA Magazin på RTL.