Billede
Klinika

Konstruktører af sundt smil

Artikel i Ryanair Magazine

Tand for tand
August 2006

Michael Burger

Tandbehandling kan godt koste en formue men omkostningerne afhænger af, hvor vælger vi at behandles. Polen gør p.t. sin position som et paradis for ,,tandturister” stærkere.

Det siges, at kærlighedssmerter er værre end tandpine. Man kan dog se på dette fra en anden synsvinkel. Det er nemlig en kendsgerning, at sørgelige følelser fremkaldt af en skuffet kærlighed vil går over på et tidspunkt. Man kan dog ikke så nemt blive af med tandpinen. Med tiden bliver den mere og mere ubehagelig og forsøg på at stille den efterlader tit et kæmpestort økonomisk hul i lommen.  Frustrationen stiger yderligere, når du fortvivlet og hurtigt forsøger at bestille tid hos tandlægen. Og når du endelig får flygtigt øje på behandlingens skønsmæssige omkostninger, konstaterer du lige med det samme, at du bestemt ville foretrække smerter på grund af skuffet kærlighed. Hvis du selvfølgelig bare havde et valg …..

Det er dog ikke så slemt som det kunne se ud til. EU-domstolens to kendelser (C-120/95, C-158/96) giver hver EU-statsborger ret til en lægebehandling i alle EU-medlemsstater – dette kan betyde selv op til 70% besparelser på tandbehandlingen. Medens Ungarn og Mallorca har hidtil været hovedlande, der var besøgt af personer som gjorde forretninger og søgte ... hm .... efter ubehageligheder, så bliver Polen netop til et paradis for tandturister, altså personer, som gerne vil behandle tænderne og samtidigt bruge tiden på at besøge nye, ukendte steder. Det er mest skandinaver, briter og tyskere som har opdaget tandturismens fordele. De ved godt at tandklinikker i Polen råder over godt, moderne udstyr. Patienter behandles på samme måde som private patienter. De har endda en mulighed for at se sin behandling på specielle skærme. En stressfri og afslappende atmosfære ved opholdet, under hvilket behandlingen foretages, opnås takket være samarbejdet af health-centrer, sportscentrer og hoteller, som tilbyder en række bekvemmeligheder.  Alt dette medfører, at man også i tilfælde af en nødvendig tandbehandling kan have den følelse at være på en kort ferie. Tandklinikker i Polen tilbyder ydelser af høj kvalitet som udføres af godt uddannede specialister i alle områder såsom: forebyggende behandling, forskellige slags protetikarbejder: implanter, tandproteser, broer, kroner og porcelænsplomber hen til kosmetisk tandbehandling og tandblegning.

Priser, der er rimelige for udlændinge, betyder ikke nogen dårligere behandlingskvalitet. Marcin Gaborski, direktør for Hahs- Klinikken i Stettin tilføjer: ,,I vores klinik anvender vi højkvalitetsmaterialer fra Tyskland, USA, Schweiz og Skandinavien. For vores polske patienter er vi dog en luksusklinik. På grund af lave arbejdsomkostninger samt lave skatter og afgifter er vores laboratorieomkostninger helt sikkert lavere end i Vest- og Nordeuropa.” En almindelig bro, som indsættes i tilfælde af manglende kindtand, koster ca. EUR 310 i Polen og EUR 700 i Vesteuropa. En tandimplant igen, som i Vesteuropa koster ca. EUR 1.600, kan i Stettin allerede indsættes for ca. EUR 800. Desuden yder vi en længere garanti på tandlægeydelser end det er tilfældet andre steder. I nogle tilfælde er det mere end 5 år, nogle gange også inklusivt rejse- og hotelomkostninger. Det er hellere ikke nogen problem at bestille den mest gunstige tid for tandlægebesøget. Man kan gøre dette pr. e-mail eller pr. telefon. Vores personale kan tale engelsk og tysk, nogle gange også dansk, svensk og fransk. Hvis det bliver nødvendigt, kan klinikker holde åben om søndagen. Hvis patienten ønsker dette er det muligt at reservere hotellet samt organisere transporten til lufthavnen for ham. Under et længere ophold sørger personalet også for sine patienter. Tandbehandlingen suppleres med byture og udflugter i omegnen. Inden for dental-feriepaketten er det ligeledes muligt at tage på Østersøen-tur, spille golf eller tennis og sågar sejle på den nærliggende, maleriske sø.  Ideen med at forbinde en kompleks, billig lægebehandling med en feriepause bliver mere og mere populær. Vi kan p.t. tilbyde en individuel ferietur med forskellige arrangementer, der organiseres specielt for os. Vi kan vælge ud fra et bred spektrum af forskellige muligheder: weekendudflugter, avanceret sundhedspleje og planlægning af behandlingsomkostninger, familieferie med garanteret børnepasning, kompleks tandbehandling. Hvis du bestemmer dig for en variant af dentalferie kan du under en af byturene opdage, at Stettin havneby også er et kunst- og kultursted, som egner sig perfekt til at gøre temmelig billige indkøb, fordi ingen lov begrænser her restriktivt butikkers åbningstider. Polske specialiteter, tøj, smykker, frisører, restauranter, koncerthus og jazzcafeer – alt kan fås til en lav pris. Om natten anbefaler vi at besøge byens hotteste club:  Can Can, som ustråler en atmosfære af topklasse og elegance. Hvis du ikke kan lide dette klima og foretrækker en fest med nogen ,,tungere” musik, så kan det være, at du kommer til at føle dig fantastisk i Rocker Klubben, som ligger lige ved siden af, eller prøver på polsk hip-hop i City Hall Klubben. Du kan også afprøve dit nye smil ......

RYANAIR MAGAZINE 2006, 10. udgave