Billede
Projektanci zdrowego usmiechu

Konstruktører af sundt smil

Genopbygning af kjæbeknoglen

Kæbe- eller underkæbeknoglen genopbygges, hvis den er blevet beskadiget som følge af fjernelse af tænder eller beskadigelse af væv, som fastholder tanden, samt ved tab af omgivende knogle (parodontopati). Genopbygning af knoglen kan også være påkrævet ved planlagt indsættelse af implantat, i stedet for den manglende tand.

På HAHS Klinikken gennemfører vi en alsidig analyse af knogleforhold, idet vi anvender billeder udført med New Tom 5G. Det er en moderne CT-scanning, som muliggør tredimensionel afbildning af knoglestrukturer i patientens kranium på computerskærmen. Når vi analyserer dette billede i et dedikeret computerprogram, foretager vi målingen af knogleprofilen og densiteten. På dette grundlag planlægger vi behandlingen.

De hyppigst udførte indgreb, hvor vi genopbygger knoglen er:  
- genopbygning efter knogletab omkring tandroden eller på det sted, hvor der er mistet en tand.
- udvidelse af processus alveolaris (tandvolden).
- løft af kæbehulens bund (i de bageste afsnit af overkæben), såkaldt sinus løft

De præparater, vi anvender til genopbygning af knoglen, muliggør en hurtig revitalisering af blodkar og dannelse af ny knoglestruktur. Vi anvender kun materialer fra anerkendte og veletablerede virksomheder: det schweiziske firma Geistlich og det tyske firma Botiss.

I enkelte sjældne tilfælde er effektiv genopbygning af knogler kun mulig gennem transplantation af knogle fra et andet sted, f.eks. af en del af underkæben. Takket være muligheden for at genopbygge knoglen, er implantologisk behandling et tilbud, som kan anvendes at stort set enhver patient på vores klinik.