Media

15. maj 2013
Artikel i det tyske magasin FOCUS
Implantater fra Polen: høj kvalitet til gunstig pris

Nødvendigheden af protetiks behandling med materialer af høj kvalitet er forbundet med store omkostninger for patienter. Tilskud som ydes fra tyske sygekasser dækker ikke alle omkostninger i forbindelse med sådanne behandlinger. Mange patienter ser sig nødsaget til at optage lån, eller også helt at give afkald på behandlingen. Implantater som blev indsat i Polen, bl.a. på Klinikken HAHS, er et attraktivt alternativ for dem.

maj 2013
Artikel i branchemagasinet TPS
På højeste niveau

Redaktionen for en branchemagasin for tandlæger har rost Klinikkens HAHS for dens internationale tilgang, den høje kvalitet af klinikkens ydelser, samt de moderne løsninger som klinikken tilbyder. Datteren af klinikkens grundlægger, implantolog dr. Joanna Hahs-Gaborska , har i et omfattende interview fortalt om klinikkens historie samt om fremtidsplanerne.

6. oktober 2011
Artikel i det tyske ugeblad SUPERillu
4 tandlæger og 1 krone

Fire tandlæger, fire behandlingsalternativer. Klinikken HAHS er som den eneste i Polen at finde på en sammenligningsoversigt af polske og tyske tandlægepraksisser. Artiklen beskriver patienternes erfaringer og synspunkter. Konklusioner er, at der hos Klinikken HAHS i Szczecin ydes tandbehandling på verdens højeste niveau, men på gunstigere vilkår end i Tyskland.

25. september 2011
Artikel i det tyske ugeblad "Bild am Sonntag''
For at spare penge på implantater, rejste jeg helt til Polen"

Mange tyske patienter vælger behandling i Polen, fordi de på den måde kan vælge den bedste protetiske løsning. Tandlægebehandling tilbydes i Polen til gunstigere pris end i Tyskland. Nogle klinikker har endda indgået kontrakter med tyske sygekasser. Hr. Wolfgang Krause, patient hos Klinikken HAHS, medgiver i artiklen, at han er meget tilfreds med den behandling, han har fået i Szczecin.

9. maj 2009
Reportage i TVN24

Patienter fra udlandet som benytter medicinske tjenesteydelser i Polen har ud over behandlingen planer om at holde ferie her, gøre brug af hotelydelser, gastronomi og kulturelle tilbud. Omfanget af dette fænomen fremmer udviklingen af servicesektoren i byerne, som besøges af udlændinge. En af de i reportagen præsenterede byer er Szczecin, der besøges af patienter, som får behandling hos Klinikken HAHS.

25. april 2009
Artikel i det tyske dagblad Märkische Allgemeine
U giver mulighed for at benytte sig af billigere medicinsk behandling i udlandet.

Uanset hvor vi vælger at få medicinsk behandling, skal omkostninger forbundet dermed, i henhold til EU-lov, refunderes på de samme betingelser. Tandlægebehandling og øjenoperationer er eksempler på behandlinger, som udføres uden for Tysklands grænser til en meget mere attraktiv pris. Flere og flere patienter beslutter sig til at benytte sig af denne mulighed. Klinikken Hahs i Szczecin er præsenteret i artiklen som et sted, der hvert år besøges af rigtig mange patienter fra udlandet, især fra Tyskland og Danmark.

18. november 2008
Reportage i TVN24

Patienter fra hele verden søger mulighed for at få medicinsk behandling uden for deres eget lands grænser. De vælger de klinikker og sygehuse, som kan hjælpe dem med behandling af helbredsproblemer og samtidig sparer dem penge. Fænomenet med medicinsk turisme i Polen har teamet fra TVN præsenteret bl.a. ved at bruge Klinikken HAHS i Szczecin som eksempel.

maj 2008
Tandlægeture fra Norden

I en uddybende artikel, analyserer magasinet Baltic Panorama de såkaldte tandlægeture. Patienter fra Skandinavien besøger oftest Stettin (Szczecin). Klinikken HAHS hører til de største og mest moderne klinikker, der vælges af patienterne, der beslutter sig til behandling i Polen.

8. oktober 2007
Artiklen fra Gazeta Wyborcza
DEN MEDICINSKE TURISME BLOMSTRER I POLEN

For massager, plastik kirurgi og nye tænder har udlændingene i løbet af sidste år brugt herhjemme i det mindste 65 mio. dlr. I år skal de bruge min. en tredjedel mere. På HAHS-klinikken i Stettin bliver ca. 50 udenlandske patienter fra hele Europa hver måned behandlet.

9. juli 2007
Artikel i det tyske magasin FOCUS
Jeg fik behandling i udlandet

I det tyske magasin Fokus kan man læse historier fra patienter, der har fået behandling i udlandet. Artiklen viser, hvor meget der kan spares ved at vælge behandling i en af de i artiklen beskrevne klinikker

6. marts 2007
Tv-udsendelse fra NDR, Tyskland
Polen: Billige tænder til tyskere

Det kan være dyrt at få en ny tandprotese – især i Tyskland. Mange tyskere rejser for at få det billigere. I de polske byer Stettin og Warszawa får de ikke bare nye tænder til en mere gunstig pris, men også behandling af højeste kvalitet.

28. februar 2007
Artikel i det norske dagblad AFTENPOSTEN
Titusinde at spare som tandturist

Artiklen handler om en kvinde fra Norge, der har været patient på HAHS-klinikken i Stettin. Betjening af høj kvalitet samt andre fordele gør, at mange nordmænd er interesserede i at få tænderne behandlet i Polen.

23. februar 2007
Artikel i Herald Tribune
Billige flyrejser i Europa hjælper læger og tiltrækker de festglade

I artiklen kan man læse, hvordan billige flyrejser i Europa (bl.a. Ryanair) påvirker udvikling af visse brancher. HAHS-klinikken i den polske by Stettin er et positivt eksempel på denne tendens inden for den medicinske branche.

25. januar 2007
Tv-udsendelse fra WDR, Tyskland

Den tyske tv-station ARD i Nordrhein-Westfalen viste i "WELTWEIT"-programmet en reportage om tyske patienter, der fik behandling hos tandlæger fra HAHS-klinikken i den polske by Stettin.

August 2006
Artikel i Ryanair Magazine
Tand for tand

Tandbehandling kan godt koste en formue men omkostningerne afhænger af, hvor vælger vi at behandles. Polen gør p.t. sin position som et paradis for ,,tandturister” stærkere.

20. april 2006
Reportage i den tyske tv-station N-TV

I april 2006 har journalister fra N-TV besøgt HAHS PROTODENS klinik. Det filmmateriale, som er optaget under besøget, viser tandlægeturisme - fænomenet. Hovedpersoner i reportagen er patienter fra Tyskland, som på HAHS PROTODENS klinik har benyttet sig af muligheden for at få tandlægebehandling i udlandet

17. marts 2006
Artikel i Rzczeczpospolita
Polen – det nye centrum for helbred og pleje

I marts 2006 har Rzeczpospolita udgivet en artikel, om dynamisk udvikling af polske firmaer inden for dentalbranchen. HAHS-klinikken blev af artiklens forfattere nævnt, som et godt eksempel på et sådant firma.

28. januar 2006
Artikel i Glos Szczecinski
Implantat er en god begyndelse

I januar 2006 kunne man i Glos Szczecinski læse en samtale med dr. Joanna Hahs-Gaborska, om de moderne teknologier der bruges på HAHS-klinikken. Kroner, broer og proteser fremstillet ved hjælp af disse teknologier opfylder de højeste æstetiske krav.

13. juni 2005
Reportage i det tyske fjernsyn ARD

I juni 2005 har det tyske fjernsyn ARD udsendt en reportage om behandling på HAHS klinik.

12. juni 2005
Tysk radio Deutsche Welle
Reportage med titlen "Medicinsk turisme i Europa"

I juni 2005 har radioen Deutsche Welle udsendt en reportage, som blandt andet indeholdt et interview med direktøren for HAHS klinik. Samtalen koncentrerede sig mest om det stigende antal patienter fra Vesteuropa, som får behandling på klinikken.

Sider