Media

29 maj 2017
Reportage fra det tyske TV-program SUPER.MARKT
Eksotisk minde fra ferien: nye tænder

I Tyskland er de private husholdningernes udgifter til tandlægebehandling eksploderet i de senere år, og det bliver derfor mere attraktiv at holde ferie i Polen, samtidigt med at man får lavet nye tænder. En kvindelig  journalist besluttede at undersøge, om behandling i Polen er på et lige så højt niveau som i Tyskland samt, hvorfor den tilbydes til langt lavere priser. De tyske sygekasser fraråder ikke at få lavet tandbehandling i udlandet.  En repræsentant for en tysk sygekasse bekræfter, at tandlægerne i udlandet er ligeså pålidelige som tyske tandlæger. 

15. maj 2013
Artikel i det tyske magasin FOCUS
Implantater fra Polen: høj kvalitet til gunstig pris

Nødvendigheden af protetiks behandling med materialer af høj kvalitet er forbundet med store omkostninger for patienter. Tilskud som ydes fra tyske sygekasser dækker ikke alle omkostninger i forbindelse med sådanne behandlinger. Mange patienter ser sig nødsaget til at optage lån, eller også helt at give afkald på behandlingen. Implantater som blev indsat i Polen, bl.a. på Klinikken HAHS, er et attraktivt alternativ for dem.

maj 2013
Artikel i branchemagasinet TPS
På højeste niveau

Redaktionen for en branchemagasin for tandlæger har rost Klinikkens HAHS for dens internationale tilgang, den høje kvalitet af klinikkens ydelser, samt de moderne løsninger som klinikken tilbyder. Datteren af klinikkens grundlægger, implantolog dr. Joanna Hahs-Gaborska , har i et omfattende interview fortalt om klinikkens historie samt om fremtidsplanerne.

6. oktober 2011
Artikel i det tyske ugeblad SUPERillu
4 tandlæger og 1 krone

Fire tandlæger, fire behandlingsalternativer. Klinikken HAHS er som den eneste i Polen at finde på en sammenligningsoversigt af polske og tyske tandlægepraksisser. Artiklen beskriver patienternes erfaringer og synspunkter. Konklusioner er, at der hos Klinikken HAHS i Szczecin ydes tandbehandling på verdens højeste niveau, men på gunstigere vilkår end i Tyskland.

25. september 2011
Artikel i det tyske ugeblad "Bild am Sonntag''
For at spare penge på implantater, rejste jeg helt til Polen"

Mange tyske patienter vælger behandling i Polen, fordi de på den måde kan vælge den bedste protetiske løsning. Tandlægebehandling tilbydes i Polen til gunstigere pris end i Tyskland. Nogle klinikker har endda indgået kontrakter med tyske sygekasser. Hr. Wolfgang Krause, patient hos Klinikken HAHS, medgiver i artiklen, at han er meget tilfreds med den behandling, han har fået i Szczecin.

9. maj 2009
Reportage i TVN24

Patienter fra udlandet som benytter medicinske tjenesteydelser i Polen har ud over behandlingen planer om at holde ferie her, gøre brug af hotelydelser, gastronomi og kulturelle tilbud. Omfanget af dette fænomen fremmer udviklingen af servicesektoren i byerne, som besøges af udlændinge. En af de i reportagen præsenterede byer er Szczecin, der besøges af patienter, som får behandling hos Klinikken HAHS.

25. april 2009
Artikel i det tyske dagblad Märkische Allgemeine
U giver mulighed for at benytte sig af billigere medicinsk behandling i udlandet.

Uanset hvor vi vælger at få medicinsk behandling, skal omkostninger forbundet dermed, i henhold til EU-lov, refunderes på de samme betingelser. Tandlægebehandling og øjenoperationer er eksempler på behandlinger, som udføres uden for Tysklands grænser til en meget mere attraktiv pris. Flere og flere patienter beslutter sig til at benytte sig af denne mulighed. Klinikken Hahs i Szczecin er præsenteret i artiklen som et sted, der hvert år besøges af rigtig mange patienter fra udlandet, især fra Tyskland og Danmark.

18. november 2008
Reportage i TVN24

Patienter fra hele verden søger mulighed for at få medicinsk behandling uden for deres eget lands grænser. De vælger de klinikker og sygehuse, som kan hjælpe dem med behandling af helbredsproblemer og samtidig sparer dem penge. Fænomenet med medicinsk turisme i Polen har teamet fra TVN præsenteret bl.a. ved at bruge Klinikken HAHS i Szczecin som eksempel.

maj 2008
Tandlægeture fra Norden

I en uddybende artikel, analyserer magasinet Baltic Panorama de såkaldte tandlægeture. Patienter fra Skandinavien besøger oftest Stettin (Szczecin). Klinikken HAHS hører til de største og mest moderne klinikker, der vælges af patienterne, der beslutter sig til behandling i Polen.

8. oktober 2007
Artiklen fra Gazeta Wyborcza
DEN MEDICINSKE TURISME BLOMSTRER I POLEN

For massager, plastik kirurgi og nye tænder har udlændingene i løbet af sidste år brugt herhjemme i det mindste 65 mio. dlr. I år skal de bruge min. en tredjedel mere. På HAHS-klinikken i Stettin bliver ca. 50 udenlandske patienter fra hele Europa hver måned behandlet.

8. oktober 2007
Artiklen fra Gazeta Wyborcza
DEN MEDICINSKE TURISME BLOMSTRER I POLEN

For massager, plastik kirurgi og nye tænder har udlændingene i løbet af sidste år brugt herhjemme i det mindste 65 mio. dlr. I år skal de bruge min. en tredjedel mere. På HAHS-klinikken i Stettin bliver ca. 50 udenlandske patienter fra hele Europa hver måned behandlet.

9. juli 2007
Artikel i det tyske magasin FOCUS
Jeg fik behandling i udlandet

I det tyske magasin Fokus kan man læse historier fra patienter, der har fået behandling i udlandet. Artiklen viser, hvor meget der kan spares ved at vælge behandling i en af de i artiklen beskrevne klinikker

6. marts 2007
Tv-udsendelse fra NDR, Tyskland
Polen: Billige tænder til tyskere

Det kan være dyrt at få en ny tandprotese – især i Tyskland. Mange tyskere rejser for at få det billigere. I de polske byer Stettin og Warszawa får de ikke bare nye tænder til en mere gunstig pris, men også behandling af højeste kvalitet.

28. februar 2007
Artikel i det norske dagblad AFTENPOSTEN
Titusinde at spare som tandturist

Artiklen handler om en kvinde fra Norge, der har været patient på HAHS-klinikken i Stettin. Betjening af høj kvalitet samt andre fordele gør, at mange nordmænd er interesserede i at få tænderne behandlet i Polen.

23. februar 2007
Artikel i Herald Tribune
Billige flyrejser i Europa hjælper læger og tiltrækker de festglade

I artiklen kan man læse, hvordan billige flyrejser i Europa (bl.a. Ryanair) påvirker udvikling af visse brancher. HAHS-klinikken i den polske by Stettin er et positivt eksempel på denne tendens inden for den medicinske branche.

25. januar 2007
Tv-udsendelse fra WDR, Tyskland

Den tyske tv-station ARD i Nordrhein-Westfalen viste i "WELTWEIT"-programmet en reportage om tyske patienter, der fik behandling hos tandlæger fra HAHS-klinikken i den polske by Stettin.

August 2006
Artikel i Ryanair Magazine
Tand for tand

Tandbehandling kan godt koste en formue men omkostningerne afhænger af, hvor vælger vi at behandles. Polen gør p.t. sin position som et paradis for ,,tandturister” stærkere.

20. april 2006
Reportage i den tyske tv-station N-TV

I april 2006 har journalister fra N-TV besøgt HAHS PROTODENS klinik. Det filmmateriale, som er optaget under besøget, viser tandlægeturisme - fænomenet. Hovedpersoner i reportagen er patienter fra Tyskland, som på HAHS PROTODENS klinik har benyttet sig af muligheden for at få tandlægebehandling i udlandet

17. marts 2006
Artikel i Rzczeczpospolita
Polen – det nye centrum for helbred og pleje

I marts 2006 har Rzeczpospolita udgivet en artikel, om dynamisk udvikling af polske firmaer inden for dentalbranchen. HAHS-klinikken blev af artiklens forfattere nævnt, som et godt eksempel på et sådant firma.

28. januar 2006
Artikel i Glos Szczecinski
Implantat er en god begyndelse

I januar 2006 kunne man i Glos Szczecinski læse en samtale med dr. Joanna Hahs-Gaborska, om de moderne teknologier der bruges på HAHS-klinikken. Kroner, broer og proteser fremstillet ved hjælp af disse teknologier opfylder de højeste æstetiske krav.

13. juni 2005
Reportage i det tyske fjernsyn ARD

I juni 2005 har det tyske fjernsyn ARD udsendt en reportage om behandling på HAHS klinik.

12. juni 2005
Tysk radio Deutsche Welle
Reportage med titlen "Medicinsk turisme i Europa"

I juni 2005 har radioen Deutsche Welle udsendt en reportage, som blandt andet indeholdt et interview med direktøren for HAHS klinik. Samtalen koncentrerede sig mest om det stigende antal patienter fra Vesteuropa, som får behandling på klinikken.

21. maj 2005
Artikel i den tyske Frankfurter Rundschau

I nyt lys. Stettin - i sin tid Pommerns perle – bliver efter Polens indtræden i EU igen til et centrum. HAHS klinik i Stettin nyder stigende interesse fra vesteuropæiske patienter. Antallet af tyskere og skandinaver, som beslutter sig for en behandling på klinikken, stiger kraftigt.

28. april 2005
Artikel i SYDSVENSKAN

Polen - ett paradis för prisjägare

27. april 2005
Artikel i det tyske magasin STERN
Glæde for indkøb på de anden side af grænsen

Et år efter Polens indtræden i EU opdager flere og flere tyskere, svenskere og danskere den baltiske by Stettin som et indkøbsmekka. Tandbehandlingen tilbudt af HAHS klinik i Stettin vinder også stigende popularitet blandt patienter fra Vesteuropa.

6. april 2005
Spree Radio (Tyskland)

Den 6. april 2005 har Spree Radio udsendt et interview med direktøren for HAHS klinik. Samtalens hovedemne var tandlægeservice af høj kvalitet samt patienter fra Vesteuropa og Skandinavien.

1. april 2005
Reportage i den tyske tv-station 3 SAT
Til kirurg med en rabat. Medicinsk turisme til Østeuropa

I april måned har tv-stationen 3 SAT vist en reportage optaget på HAHS klinik, hvor hovedpersoner var patienter fra Tyskland, Danmark og Sverige.

16. marts 2005
Artikel i det franske dagblad Le Figaro
Les dents des Berlinoises refaites en Pologne

I marts 2005 fik det franske dagblad Le Figaro interesse for HAHS klinik og præsenterede den for franskmænd i artiklen med titlen "Les dents des Berlinoises refaites en Pologne".

26 februar 2005
Artikel i Glos Szczecinski
Implantater – det perfekte smil

I februar 2005 kunne man i Glos Szczecinski læse en samtale med dr. Joanna Hahs-Gaborska, om de nyeste implantatløsninger der anvendes på HAHS-klinikken.

4. februar 2005
Reportage i den tyske tv-station RBB
Flotte tænder til en attraktiv pris

Tv-stationen RBB har i programmet "RBB o 6" udsendt en reportage om Implantat- og Tandreguleringsklinik HAHS. Hver femte tyske patient tager på tur til tandlægen i nabolandet Polen. Der er mange grunde hertil.

4 . Februar 2005
Italiensk radio

I februar 2005 har der været en udsendelse på den italienske radio, hvor man drøftede interessen for den tandlægeservice, som tilbydes af tandlæger i Polen. Forfattere har præsenteret HAHS klinik i Stettin som et godt eksempel, der illustrerer årsager til dette fænomen.

7. november 2004
Fjernsynsudsendelse på tysk tv: NDR.
Tandlægeturisme i Polen.

Programmet DAS! på fjernsynskanalen NDR har vist et indslag om tandbehandling på Hahs Dentalklinik.

3. oktober 2004
Artiker i SØNDAGSAVISEN
Fa smilet tilbage i Polen

Tandsmerter er næsten ligefrem proportional med lommesmerter i Danmark. I Polen behøver regningen fra tandlægen ikke at trække tænder ud.

28. september 2004
Artikel i det tyske tidsskrift STERN.
Medicins turisme. Tandbehandling i Østeuropa.

Tandlæger i Polen, Tjekkiet og Ungarn tilbyde tandlægebehandling af høj kvalitet til små penge. Stadigt flere tyskere vælger at gøre brug af dette tilbud.

8. september 2004
Fjernsynsudsendelse på den tyske kanal RBB

Den 8. september 2004 viste den tyske station RBB et indslag om behandling med implantater på vores klinik.

25. august 2004
Rzeczpospolita
Til Polen for plombe

Moderne stuer, billigere behandling og komfortable vilkår.

23. august 2004
DPA meddelelse (Tysk Presseagentur)
Til tandlæge i Polen. Lang rejse for behandling til halv pris

Hver femte patient kommer fra Tyskland.

2. august 2004
Fjernsynsudsendelse i tysk ZDF fjernsyns

I program "Morgenmagazin" på ZDF station er vist materiale om tandbehandling på Hahs Klinik.

26. juli 2004
Artikel i Rzeczpospolita
Tysk boom i Szczecin

Efter tandbehandlingen arrangerer tandlæger golfspil for deres patienter, supermarkeder giver reklamespots i tysk fjernsyn...

11. juli 2004
Artikel i Newsweek Polska
Besøg Wawel og tandlægen

Den Gamle By i Gdansk og mazuriske søer er ikke de mest populære rejsesteder i Polen for de tyske turister. I dag er det polske dentalklinikker, der er den største turistattraktion .

juli 2004
Artikel i tysk Bild

I juli 2004 havde Bild en firesiders artikel om tandbehandling på vores Klinik.

29. maj 2004
Artikel i Glos Szczecinski
Implantater, hvem, hvornår og hvorfor

I maj 2004 publicerede Glos Szczecinski en samtale med dr Joanna Hahs-Gaborska om dentalbehandling med implantater, der tilbydes af vores Klinik.

3. maj 2004
Fjernsynsudsendelse på den tyske DEUTSCHE WELLE station
Tyskland/Polen medicinsk turisme

Deutsche Welle fjernsynsstation udsendte materialet om tandbehandling på Hahs Dentalklinik

maj 2004
Fjernsynsudsendelse på tysk MDR station

I maj 2004 udsendte MDR fjernsynsstation materialet om tandbehandling på Hahs Klinik.

13. april 2004
AFP meddelelse (Fransk Presseagentur)
Gode priser - god behandling

Behandlung in polnischen Dentalkliniken deutlich günstiger. Tandbehandling på polske dentalklinikker er økonomisk mere fordelagtig. Artikel af en journalist fra den tyske AFP afdeling, publiceret den 3. marts 2004

16. februar 2004
Fjernsynsudsendelse på tysk RTL station

Fjernsynsudsendelse om Hahs Protodens Klinik af den 16. februar 2004 i program EXTRA Magazin på RTL.